Muns Fysio
Dry Works International
De Wijnschuur
Rabobank
Special Sports

In memoriam

1-7-2024
Karel Ligtenberg
oud speler en scheidsrechter MHC Amstelveen 
02-10-1946 / 25-6-2024Tot ons grote verdriet is Karel Ligtenberg na een ziekbed rustig in zijn slaap overleden. 

"Nou nog eentje dan" was een bekende uitspraak van Karel op de zaterdagmiddag of met name op de zondag na gedane arbeid als speler en later als scheidsrechter. En dan kon het nog laat worden alvorens hij, met zijn bekende loopje, huiswaarts keerde.  

Toen Karel was gestopt met actief fluiten was hij nog vaak op zondag op onze velden te vinden samen met Annemarie om de verrichtingen van H45A te volgen om daarna op het terras de wedstrijd te analyseren, uiteraard met veel wijsheden, een drankje en een bitterbal. 

Karel heeft nog heel lang wedstrijden gefloten en je kon hem altijd bellen als je op zondag omhoog zat, zijn manier van het opnemen van de telefoon zullen we nooit vergeten. 

We hebben een aantal anekdotes van oud teamgenoten ontvangen die we jullie niet willen onthouden:

Hij weigerde als scheidsrechter strafballen toe te kennen, zelfs als iemand de bal op de doellijn nog met de voet tegenhield. Ik vond dat vaak lastig te verteren, maar later kwam ik er achter dat Karel daar gewoon te lief voor was. Hij weigerde gewoon om zo’n zware straf uit te delen. Je kreeg hem ook niet gek met fluiten en bleef, ook al zat hij fout, vaak ongestoord, snor omhoog dezelfde kant op wijzen.  

De ervaring met spelen en eruit gestuurd worden om het lachen had ik met hem op Kikkers waar wij, na de nodige drank, invielen.  Denk toch uniek dat iemand om lachen eruit gestuurd werd.  

Met Karel in de Scheidsrechterscommissie gezeten toen er nog Commissie-avonden waren op de vereniging. Theo Roes, onze geweldige penningmeester indertijd, was het vele drinken van met name Heren T.C. en Scheidsrechterscommissie zat en had bedacht om iedere Commissie consumptiebonnen te geven voor het hele seizoen. Gevolg was dat bij de Heren TC deze al na een maand op waren...    
De Scheidsrechterscommissie hadden er echter zoveel gekregen dat wij het niet eens opkregen en de Heren T.C. behulpzaam waren. Navraag, uiteraard achteraf aan einde seizoen, bleek dat Theo de scheidsrechters ook meegerekend hadden. Wij niet.  

Nog een legendarisch verhaal is dat tijdens een Ferdinand van Ingen Schenau Veteranen Toernooi  het bier harder ging dan verwacht.  Karel en ik in de auto en op naar Aalsmeer. Fusten halen bij de leverancier aldaar.  Ging allemaal prima tot wij optrokken bij het stoplicht. Achterklep van de station vloog open en de fusten rolde vrolijk bij ons vandaan de weg over. Wij sprinten om e.e.a. weer in de auto te krijgen wat uiteindelijk ook gelukt is. En het bier smaakte uitstekend achteraf toen Karel deze beproeving op het volle terras in geuren en kleuren vertelde aan een ieder die het maar wilde horen. 

Karel, bedankt voor alles, we gaan je missen en wensen Annemarie heel veel sterkte met het verlies. 

Namens bestuur en leden MHC Amstelveen.

De agenda is leeg
Datum Team
Nog geen verslagen.
Alle verslagen