De Blaauw
BMConsultants
Sjaak!
Onzeclubwinkel
The Media Outfit

Scheidsrechterscursus bij MHC Amstelveen

14-9-2017

In de eerste helft van het hockeyseizoen 2017/2018 organiseert MHC Amstelveen weer een E-learning traject (Arbitrage-opl-ELO) voor scheidsrechter. De examendata zijn dinsdag 14 en donderdag 16 november 2017.

 

Op deze avonden komt een afgevaardigde van de KNHB naar MHC Amstelveen (we hebben een nieuwe). Aan het begin van de avond wordt eerst een korte uitleg gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarna volgt het examen.In de eerste helft van het hockeyseizoen 2017/2018 organiseert MHC Amstelveen weer een E-learning traject (Arbitrage-opl-ELO) voor scheidsrechter. De examendata zijn dinsdag 14 en donderdag 16 november 2017. 


Het examen wordt gehouden in de kantine of in de kleine zaal onder het clubhuis van 20:00 tot ca 21:30 uur. 


De cursus is bestemd voor twee doelgroepen:


  • De spelende leden van de AB-jeugd die nog geen scheidsrechters kaart hebben (=verplicht)
  • Ouders die zich vrijwillig opgeven om als scheidsrechter thuiswedstrijden te gaan fluiten (minimaal twee per team en het liefst drie)


Cursus voor de AB-jeugd


De E- learning cursus + examen is verplicht voor de spelende leden van de AB-junioren (dus niet voor trainingsleden). De AB meisjes die de scheidsrechters cursus nog niet gevolgd hebben worden ingedeeld voor de 2 examendata en krijgen automatisch dertig dagen voor het examen de link voor de E-learning cursus toegestuurd. Mocht je deze link niet ontvangen hebben, dan verzoek ik jullie een mail te sturen naar [email protected]


Cursus voor de ouders


Ook ouders kunnen deelnemen. Deze cursus geldt voor elk niveau, dus ook voor de ouders van de jongste jeugd. Bij de jongste jeugd moet een ouder altijd begeleidend fluiten en is het dus handig de hockey regels te kennen, zodat je het de kinderen ook kan uitleggen, vandaar dat dit begeleidend fluiten wordt genoemd. 


Vanaf de D-11 tallen is het verplicht dat een thuis spelende club 2 scheidsrechters levert.  Hierop wordt wekelijks door de coƶrdinator van de club een indeling gemaakt en het is noodzakelijk dat ieder team minimaal twee scheidsrechters heeft. Ook de oudere jeugd wordt ingezet om wedstrijden te fluiten, maar is niet altijd beschikbaar.  


Nadat je de cursus hebt volbracht, ontvang je een scheidsrechters kaart en ga je eerst één of twee keer onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter een wedstrijd fluiten. 


Nadat je aangeeft dat je in staat bent om zelfstandig te gaan fluiten, kun je worden ingedeeld als scheidsrechter voor een wedstrijd van jouw zoon of dochter. 


Buiten het feit dat het heel erg leuk is om de regels te kennen en leren, is het ook belangrijk dat de kinderen elke wedstrijd een scheidsrechter hebben.


Graag duidelijk in de mail aangeven op welke dag je examen wilt doen (di of do). Na aanmelding, ontvang je een bevestiging. Let op: als een avond vol is, is het mogelijk dat je wordt gevraagd om uit te wijken naar de andere examendag.


Dertig dagen voor het examen ontvang je een link met een speciale inlogcode. Na ontvangst van deze link heb je dertig dagen de tijd om de e-learning module af te ronden en de lesstof eigen te maken.


Mocht je nog vragen hebben, mail ons gerust of spreek ons aan langs de velden van het mooie MHC en alvast veel succes!!


Meld je dus allemaal aan voor 25 september 2017 !!!!!


onderstaande gegevens invullen en mailen naar: [email protected]


voornaam

tussenvoegsel

naam

adres

postcode

woonplaats

geboortedatum ( dd-mm-jjjj)

bondsnummer ( indien bekend)

lidnummer ( indien bekend)

mail

telefoonnummer (06)

speler ( spelend in team ?) of ouder van

voorkeurs dag ( di / do)


Met sportieve groet,

Daniƫlle en Joost Redegeld

Scheidsrechterscommissie
31-8  Senioren Toernooi Full Moon
1-9  Drieluik MA1 Veld 2
1-9  UK team traint op veld 1
Datum Team
Nog geen verslagen.
Alle verslagen