Studio Deko
Nierstichting

Zaalhockey

Zaalhockey bij MHC Amstelveen

De belangstelling voor zaalhockey binnen onze vereniging en het enthousiasme bij deelnemende teams is ieder jaar weer enorm groot. Daarom spelen bij onze hockeyclub MHC Amstelveen, in tegenstelling tot andere clubs, alle jeugd elftallen en achttallen zaalhockey.

Waarom doet MHC Amstelveen mee met zaalhockey?

· Omdat er binnen wordt gespeeld, is er nauwelijks sprake van afgelastingen. In principe gaan alle wedstrijden in de zaalcompetitie door.

· Het is goed voor de techniek, omdat er in de zaal alleen gepusht mag worden.

· Het spel is veel sneller dan op het veld, waardoor de spelers veel meer uitgedaagd worden en het spelplezier omhoog gaat.

Beleid Jeugdcommissie inzake zaalhockey

· Alle A t/m D teams en de 8-tallen gaan in de winter de zaal in. De eerstejaars E kunnen meedoen aan het Mak6Edel-toernooi dat door de KNHB georganiseerd wordt.

· Naast de gebruikelijke wekelijkse training op het veld worden er ook trainingen gegeven in de zaal.

· Net als voorgaande jaren, worden er voor de zaalcompetitie combi-teams gemaakt. De eerste twee veldteams worden in de zaal opgesplitst in drie teams (dit jaar m.u.v. de MA). Zou wordt bijvoorbeeld van de MB1- en MB2-veldteams een MB1-, een MB12- en een MB2-team samengesteld. Ditzelfde gebeurt met de C- en D-teams. De E8-tallen blijven bij elkaar.

Zaalcontributie 2018-2019

Voor wat betreft opzet en kosten wordt er een onderscheid gemaakt tussen selectie- en breedteteams. De opzet betreft het aantal trainingen: de selectieteams krijgen meer trainingen in duurdere (grotere) accommodaties dan de breedteteams. De combiteams worden ook aangemerkt als selectieteam. De zaalperiode van de 8-tallen is aanzienlijk korter dan die van de junioren: ze spelen minder wedstrijden en hebben dan dus ook minder trainingen nodig.

Om kostenneutraal te blijven wordt zaalcontributie geheven. De contributie dekt de

volgende kosten: contributieafdracht aan de KNHB, zaalhuur, inhuur zaaltrainers, aanschaf diverse zaalmaterialen.

De contributie wordt naar rato aangepast en wordt te zijner tijd geïnd. Afhankelijk in welk team je speelt selectie, breedteteam of 8E teams is de schatting van de contributie tussen de € 40 en € 80 (gebaseerd op indicatie van afgelopen jaren).

Start competitie en trainingsschema

De competitie van de zaalhockey start direct na de laatste veldwedstrijd, in het weekend van 1 december. Let op: zaalwedstrijden kunnen zowel op zaterdag als op zondag ingepland worden.

Het wedstrijdschema wordt door de KNHB gepubliceerd rond 15 november en is te vinden op de standenmotor zaal van de KNHB. Het trainingsschema zal voor de start van de competitie op onze site worden gepubliceerd en via trainers/coaches gecommuniceerd.

N.B. Alle E6tal en F teams zullen niet in de zaal trainen, maar eenmaal per week op het veld gedurende de winterperiode. De overige teams zullen naast de zaaltraining, ook nog eenmaal per week op het veld blijven trainen in de winterperiode.

Wat heb je nodig voor zaalhockey

Zaalhockeystick

Zaalhockeyhandschoen

Indoor schoenen (kunnen gymschoenen zijn, in ieder geval geen zwarte zool!)

Bitje

Scheenbeschermers

De stick en handschoen in de zaal zijn anders dan die van het veld. De stick is veel lichter en dunner (er mag namelijk niet geslagen worden in de zaal) en de handschoen is groter en beschermt de vingers helemaal.

Bij Special Sports kunnen stick en handschoen gekocht worden.

Zaaldienst

Ieder team zal gedurende de zaalcompetitie 1 of meerdere keren 'zaaldienst' hebben. Dit betekent dat je als team verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen van een aantal wedstrijden (bijhouden van de tijd en score) en ook voor de zaal en kleedkamers. In de standenmotor is te zien wanneer je als teams zaaldienst hebt..

Stickhuur

Desgewenst kan er een stick bij MHC Amstelveen gehuurd worden voor € 10, -.

Op de informatieavond voor trainers, coaches en teammanagers op dinsdag 20 november zullen de gehuurde sticks meegegeven worden aan de contactpersoon van het team (coach of teammanager). Het is van belang dat de bijdrage van € 10,- voor die datum, maar uiterlijk 20 november, op de rekening staat van de zaalcommissie:
rekeningnummer NL55 INGB 0004932159 t.n.v. T H Roovers o.v.v. stickhuur <naam speelster en team>.

Na afloop van de zaalcompetitie moeten de sticks weer worden ingeleverd door de contactpersoon van het team. Bij niet inleveren volgt een boete.

We wensen iedereen heel veel plezier en succes tijdens de zaalhockeycompetitie. Vragen kunnen altijd gesteld worden via [email protected]

13-12  Clubhuis MB1/MB12 Zaal
22-12  Kerstvakantie geen (jongste) jeug...
16-2  Voorjaarsvakantie geen trainingen