Nierstichting
Unit4
Studio Deko

Zaalhockey

De belangstelling voor zaalhockey binnen onze vereniging is ieder jaar weer enorm groot, gezien het enthousiasme bij onze deelnemende teams. Daarom spelen bij ons, hockeyclub MHC-Amstelveen, in tegenstelling tot andere clubs alle teams zaalhockey.

Waarom doet MHC-Amstelveen mee met zaalhockey?
  • Omdat er binnen wordt gespeeld, is er nauwelijks sprake van afgelastingen. In de praktijk gaan alle wedstrijden in de zaalcompetitie door.
  • Het is goed voor de techniek, omdat er in de zaal alleen gepusht mag worden.
  • Het spel is veel sneller dan op het veld, waardoor de spelers veel meer uitgedaagd worden en het spelplezier omhoog gaat.

Beleid Jeugdcommissie inzake zaalhockey
  • Alle A-D teams en de 8-tallen gaan in de winter de zaal in. De eerstejaars E mogen meedoen met het Mak6Edel-toernooi dat door de KNHB georganiseerd wordt.
  • Naast de gebruikelijke wekelijkse training op het veld worden er ook trainingen gegeven in de zaal.
  • Om kostenneutraal te blijven zal er dus ook zaalcontributie geheven worden bij alle leden die meedoen aan de zaalcompetitie. Dit bedrag is voor het jaar 2015-2016 vastgesteld op 50, - per persoon. Dit betreft de volgende kosten:
    • Contributieafdracht aan de KNHB
    • Zaalhuur
    • Inhuur zaaltrainers
    • Aanschaf diverse zaalmaterialen
  • Het is mogelijk om gecombineerde teams te maken. Een voorbeeld: de veldteams MC1 en MC2 worden in de zaal opgeknipt in een MC1-, een MC12- en een MC2-team. Voor leden van deze teams wordt de contributie uiteraard hoger, omdat er voor een extra team ook trainingen geregeld moeten worden en een extra team ingeschreven bij de bond.
  • Volgend jaar willen we de kosten en opzet van de trainingen prognosticeren.

Wat heb je nodig voor zaalhockey
  • Zaalhockeystick
  • Zaalhockeyhandschoen
  • Indoor schoenen (kunnen gymschoenen zijn, in ieder geval geen zwarte zool!)
  • Bitje
  • Scheenbeschermers
De stick en handschoen in de zaal zijn anders dan die van het veld. De stick is veel lichter en dunner (er mag namelijk niet geslagen worden in de zaal) en de handschoen is groter en beschermt de vingers helemaal. De stick kan bij ons geleased worden voor € 10, -.

Links met informatie
We wensen iedereen heel veel plezier en succes tijdens de zaalhockeycompetitie. Vragen kunnen altijd gesteld worden via [email protected]

29-5  HT2 opleiding door KNHB
12-6  HT2 opleiding door KNHB